Πρόγραμμα για Rapid Test για τον μήνα Αύγουστο

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Περιστερώνας σας ενημερώνει, ότι την Δευτέρα 2/8/2021 και μετά από κάθε τρείς ημέρες θα βρίσκεται μονάδα του Υπουργείου Υγείας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου  από τις 2:00 μ.μ. – 6:00 μ.μ. το απόγευμα  για την διενέργεια  δωρεάν Rapid Test.

Το πρόγραμμα για την Κοινότητα Περιστερώνας έχει ως εξής:

Τα Rapid Test θα διενεργούνται ΔΩΡΕΑΝ από τις 2:00 μ.μ. – 6:00 μ.μ. το απόγευμα για όσους  δικαιούνται.

Δικαιούχοι:

  • Τα ανήλικα πρόσωπα μέχρι 16 ετών, που στην παρούσα φάση δεν έχουν την επιλογή του εμβολιασμού κατά του COVID-19.
  • Τα ανήλικα άτομα ηλικίας 16 και 17 ετών, νοουμένου ότι οι γονείς/νόμιμοι κηδεμόνες τους δεν συναινούν στον εμβολιασμό τους.
  • Τα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, τα οποία δεν μπορούν να υποβληθούν σε εμβολιασμό με τεκμηρίωση με ιατρικό πιστοποιητικό. Οι κατηγορίες πολιτών που δεν δύναται να εμβολιαστούν λόγω ιατρικών προβλημάτων θα υιοθετηθούν μετά από εισήγηση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και θα εκδοθούν σχετικές οδηγίες προς τους πολίτες και τους επαγγελματίες υγείας.
  • Οι εγκυμονούσες με απαραίτητη προσκόμιση ιατρικού πιστοποιητικού από τον Γυναικολόγο τους που να βεβαιώνει ότι δεν συστήνεται ο εμβολιασμός.
  • Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με την 1η δόση του εμβολίου και για την περίοδο των τριών εβδομάδων που οφείλουν να υποβάλλονται σε τεστ ως προϋπόθεση για την έκδοση SafePass. Για σκοπούς επαλήθευσης θα πρέπει να παρουσιάζεται η Κάρτα Εμβολιασμού.
  • Τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα, αλλά επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ για σκοπούς παρακολούθησης της υγείας τους ή για άλλους λόγους. Νοείται ότι θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζεται η Κάρτα Εμβολιασμού.

Όλα ΜΟΝΟ με προσκόμιση ταυτότητας, κάρτας εμβολιασμού ή ιατρικής βεβαίωσης.