Οργανωμένα Σύνολα

Η Ορθόδοξη Χριστιανική Ένωση Νεολαίας Περιστερώνας ή η ΟΧΕΝ Περιστερώνας, ιδρύθηκε το 1950. Αποτελεί το παράρτημα της Ορθόδοξης Χριστιανική Ένωση Νέων (ΟΧΕΝ) στην Περιστερώνα.

Το σωματείο δραστηριοποιείται στο χώρο του ποδοσφαίρου με την ποδοσφαιρική του ομάδα εντεταγμένη στην Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Περιφέρειας Λευκωσίας (ΕΠΟΠΛ).

Το σωματείο στοχεύει στην ηθική εξύψωση των νέων και στην ανάπτυξη του πνεύματος της ευγενούς άμιλλας, στην αλληλεγγύη μεταξύ τους, στη ψυχαγωγία τους γενικά, καθώς και στην προαγωγή της κοινωνικότητας και συναδέλφωσης, σύμφωνα με τις βασικές αρχές του φίλαθλου πνεύματος.

Επιπλέον, η ενθάρρυνση των νέων να ενασχοληθούν με τον πολιτισμό, τα γράμματα, τις τέχνες και τον αθλητισμό.

Μέσα από διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις το σωματείο προωθεί την αξιοποίηση και ανάδειξη των πνευματικών, καλλιτεχνικών κ.λ.π. δυνάμεων του χωριού, καθώς και την πολιτιστική, πνευματική, κοινωνική και περιβαλλοντολογική ανάπτυξη της κοινότητας.

Επιπρόσθετα, σκοπός του σωματείου είναι η ανάπτυξη πνεύματος κοινωνικής αλληλεγγύης, συνεργασίας, ομοψυχίας και σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των μελών και των κατοίκων.

Η θεατρική ομάδα Περιστερώνας (ΘΟΠ) δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2014. Το κύριο της μέλημα είναι όπως προσφέρει φιλανθρωπικό έργο προωθώντας ταυτόχρονα τον πλουτισμό.

Μέχρι σήμερα η ΘΟΠ έχει ανεβάσει με μεγάλη επιτυχία 5 θεατρικά έργα. Το τελευταίο έργο με τίτλο «ο Απαγίωτός) σε σκηνοθεσία Θέας Χριστοδουλίδου έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2018.

ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

© Copyright 2023 - Περιστερώνα / Designed & Developed by NETinfo Plc