Δελτίο τύπου από το κοινοτικό συμβούλιο 21/3/2020

Αγαπητοί συγχωριανοί,

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Όλοι μας διακατεχόμαστε από έντονα αισθήματα ανησυχίας και ανασφάλειας, ως αποτέλεσμα της ταχύτητας εξάπλωσης της νέας επιδημίας που πλήττει αδιακρίτως το σύνολο της ανθρωπότητας.

Πρώτιστο μέλημα, η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. 

Το Κράτος μας βρίσκεται σε κατάσταση «Έκτακτης Ανάγκης» και έχει ανακοινώσει σωρεία αυστηρών μέτρων που ευχόμαστε να είναι αποτελεσματικά. Κανένα μέτρο, όσο αυστηρό και αν είναι, δεν αρκεί για την πρόληψη ή προστασία του συνόλου αν δεν υπάρξει και η ανάληψη ατομικής και συλλογικής ευθύνης, αν δεν επιδειχθεί πειθαρχία στα μέτρα άλλα και αλληλοσεβασμός.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο σας ενημερώνει για τα πιο κάτω μέτρα/συστάσεις τα οποία έχουν ισχύ από σήμερα 21/03/2020 μέχρι νεωτέρας ειδοποιήσεως.

 

 1. Το γραφείο του Κοινοτικού Συμβούλιου θα είναι κλειστό για το ευρύ κοινό. Θα παραμείνει ανοικτό ΜΟΝΟ για εσωτερικές εργασίες. Για οποιοδήποτε θέμα/πληροφορία/αίτημα που τυχόν προκύψει, θα μπορείτε να απευθύνεστε τηλεφωνικώς στο τηλέφωνο 22-821066, με τηλεομοιότυπο(φαξ) στον αριθμό 22824717 ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ( [email protected]peristerona.eu)
 2. Θα λειτουργεί “θυρίδα επικοινωνίας” με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολύ σοβαρών ή και επειγόντων θεμάτων, αφού προηγηθεί τηλεφωνική συνεννόηση με τον κοινοτάρχη ή την  γραμματέα του Κοινοτικού Συμβουλίου .
 3. Προτρέπονται οι πληρωμές θα διεκπεραιώνονται διαδικτυακά μέσω JCC.
 4.  Όπως έχει ανακοινωθεί τις προηγούμενες μέρες όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τις επετείους της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου έχουν ακυρωθεί.
 5. Προτρέπουμε την αποφυγή μαζικών συναθροίσεων σε κλειστούς ή/και υπαίθριους χώρους. Σε κάθε αναγκαία  περίπτωση, θα πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και αποστάσεων μεταξύ των προσώπων. Απευθυνόμαστε σε όλους και σας καλούμε να επιδείξετε υπεύθυνη στάση. Στόχος μας είναι να διασφαλιστεί η πιστή τήρηση των οδηγιών, των μέτρων και των διαταγμάτων του κράτους , τα οποία είναι κρίσιμης σημασίας για την προστασία όλων μας.
 6. Οι γονείς μικρών παιδιών πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως δεν είναι η ώρα ικανοποίησης θελημάτων, που τα παιδιά εύλογα μπορεί να προβάλλουν. Είναι η ώρα της αυστηρότητας. Στο Κοινοτικό Παιδικό Πάρκο και στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου, απαγορεύεται να εισέρχονται παιδιά.
 7. Υπενθυμίζεται στις επιχειρήσεις  που συνεχίζουν τις δραστηριότητες τους, με ευθύνη των διοικήσεών τους, διασφαλίζουν ότι η προσέλευση των καταναλωτών γίνεται, τηρώντας την αναλογία του ενός ατόμου ανά 8 τ. μ. και με ελάχιστη απόσταση τα δύο (2) μέτρα μεταξύ τους. Επίσης, συνιστούμε όπως τοποθετηθούν αντισηπτικά υγρά στην είσοδο των επιχειρήσεις για σκοπούς τήρησης των κανόνων υγιεινής.
 8. Έχει παρατηρηθεί ότι  νεαροί  μαζεύονται σε χώρο  κοντά στην εκκλησιά και  ανάβουν φωτιές ,παρά τα μέτρα που λήφθηκαν για περιορισμό και μη διασπορά του Κορωνιού στην Κύπρο.  Απευθυνόμαστε σε όλους και σας καλούμε να επιδείξετε υπεύθυνη στάση. Στόχος μας είναι να διασφαλιστεί η πιστή τήρηση των οδηγιών, των μέτρων και των διαταγμάτων του κράτους , τα οποία είναι κρίσιμης σημασίας για την προστασία όλων μας.
 9. Το Κοινοτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με το ΣΚΕ Περιστερώνας  έχει αποφασίσει τη λειτουργία του «Κέντρου Άμεσης Παρέμβασης». Σκοπός της εν λόγω δράσης είναι να ανταποκριθούμε και να στηρίξουμε άτομα τρίτης ηλικίας αλλά και τις ευπαθείς ομάδες της κοινότητας  μας  που οφείλουν να παραμείνουν στα σπίτια τους αυτές τις δύσκολες στιγμές προκειμένου να προφυλάξουν τη δική τους υγεία.

  Για το λόγο αυτό καλούμε όσους εθελοντές επιθυμούν να συνεισφέρουν και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια να δηλώσουν τον ενδιαφέρον τους  στο τηλέφωνο 22821066 ή και στα μέλη του κοινοτικού Συμβουλίου.

  ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΡΑΤΟΣ – 99443416
  ΓΙΑΝΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ – 99514576
  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ – 99649558
  ΑΝΔΡΕΑΣ Π/ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ – 99614974
  ΧΑΡΙΤΩΝ ΦΥΤΤΗΣ – 99081086
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ – 99024372
  ΑΝΝΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ – 99593118
  ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – 99750781

 10.  Οι  συγχωριανοί  μας που ανήκουν στις πιο πάνω ομάδες πληθυσμού μπορούν να επικοινωνούν με τον Κοινοτάρχη  στο τηλέφωνο 99650970 .

Το σύνθημα «μένουμε σπίτι» πρέπει να γίνει πράξη.

Θα θέλαμε την ίδια ώρα να εκφράσουμε τη συμπάθεια και συμπαράστασή μας προς όσους έχουν νοσήσει και να εκφράσουμε τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση.

Κλείνοντας, εκφράζουμε τις θερμότατες ευχαριστίες και την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μας προς τους επαγγελματίες υγείας και σε όσους άλλους υπερβάλλουν εαυτόν προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά μία επιδημία που πλήττει αδιακρίτως το σύνολο των συνανθρώπων μας.

Εκ του Κοινοτικού Συμβουλίου